Ljiljana Mladenović o rezultatima majskih akcija davanja krvi

Sekretar Crvenog krsta Odžaci, Ljiljana Mladenović, obavestila nas je o rezultatima akcija dobrovoljnog davanja krvi koje su održane u maju.

Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci
Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci
Terenska ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine prikupljala je krv od dobrovoljnih davalaca u četiri naseljena mesta na teritoriji opštine Odžaci, a ukupno je sakupljeno oko 70 jedinica dragocene tečnosti.

U Bačkom Gračacu i Bačkom Brestovcu akcije su organizovane 24. maja. U Bačkom Gračacu se odazvalo 37 potencijalnih davalaca, a krv je dalo njih 34, i zabeležena su četiri nova davaoca, dok je u Bačkom Brestovcu bilo 12 prijavljenih od kojih je deset dalo krv, među kojima i jedan novi davalac.

Naredne akcije bile su 28. maja u Ratkovu i Deronjama. Rezultati su sledeći: Ratkovo – 17 prijavljenih, 15 dalo krv; Deronje – 11 prijavljenih, deset dalo krv uz jednog novog davaoca.

– Zahvaljujem se svim dobrovoljnim davaocima koji su se odazvali akcijama koje smo organizovali u maju u našoj opštini. Dokazali ste još jednom da je humanost jedino blago koje se deljenjem uvećava – izjavila je Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci.

U junu nisu planirane redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi u opštini Odžaci.

Categories: