Sportski vremeplov (74): Ponovo aktiviran rukometni klub u Odžacima

U okviru Sportskog društva “Odžaci” osnovan je rukometni klub “Tekstilac”. Pored fudbalera, košarkaša, kuglaša, šahista, atletičara, dizača tegova, tenisera, stonotenisera, karatista i sportskih strelaca, to je 12. klub formiran u okviru sportskog društva i on se već od ove jeseni takmiči u Međuopštinskoj ligi Sombor.

(“Glas odžačke komune”, 14. septembar i 27. decembar 1983. godine)

Rukometaši Tekstilca
Rukometaši Tekstilca
Na osnivačkoj skupštini novog kluba izabrani su Savet od 11 i Predsedništvo od pet članova. Za predsednika je izabran Dušan Ljubenković, a treneri u klubu biće Stevo Malinović i Stevan Opsenica.

Prvi deo prvenstva u Međuopštinskoj rukometnoj ligi – grupa Jug, odžački Tekstilac je završio na desetom mestu. Prvak polusezone postala je ekipa Hercegovca iz Gajdobre, a i ostale ekipe iz odžačke opštine plasirale su se pri dnu tabele. Partizan iz Karavukova je osvojio osmo mesto sa četiri boda, koliko ima i devetoplasirani Zadrugar iz Srpskog Miletića. Tekstilac se sa bodom manje nalazi na 10. mestu. Iza njega jedino je još Vrbas II.

Odžačkom Tekstilcu ovo je prva polusezona, jer je klub osnovan neposredno pred početak takmičenja i tri osvojena boda ne bi trebalo smatrati neuspehom. Odžačani su pobedili jedino Zadrugara i igrali nerešeno sa ekipom Vrbasa. U još nekoliko susreta bili su na pragu osvajanja bodova, ali plaćen je ceh neiskustvu i bodovi su u pravilu gubljeni pri završetku susreta.

Proleće je šansa Odžačana da još više konsoliduju redove, jer sigurno je da rukomet u Odžacima ima svoje poklonike i da je ponovno aktiviranje ovog kluba dobar potez. Na mladićima plavo-bele boje leži odgovornost za razvoj ovog sporta koji u našem gradu ima lepu tradiciju. Stariji Odžačani prisećaju se borbi za vrh Vojvođanske lige šezdesetih godina i lepih rezultata u Kup-utakmicama. Zbog propusta pojedinaca klub je rasformiran u jeku najvrednijih takmičarskih rezultata, a ozbiljnost i temeljitost priprema koje je započela grupa entuzijasta u kojoj su D. Ljubenković, P. Terzić, N. Vopalecki i ostali obećava vedriju budućnost ovog sporta.

Odžački rukometaši svoje susrete igraju na terenu u “Poljostroju” i za nastavak prvenstva u aprilu trener P. Mušikić računa na već dokazanog Opsenicu, sve bolje Boškića i Petkovića, ali i na ostale koji su u ovoj polusezoni nastupali za novoformirani klub: Marjanovića, Ličinu, Rašetića, Pehilja, Mašića, Crnjanskog, Terzića, obojicu Jovanovića, Zlatkovića, kao i još nekoliko mladića koji su tek počeli ozbiljnije da se bave ovim sportom.

Categories: