Jovana Jovičić ponela titulu Mis fitnes na internacionalnom takmičenju

Jovana Jovičić iz Bačkog Brestovca ponela je titulu Mis fitnes na internacionalnom izboru lepote i mode “ANGEL Beauty international beauty and fashion contest” u organizaciji udruženja “Talija – uporište za razvoj umetnosti”, pod licencom WAPA (Svetska federacija izvođačkih umetnosti), a u saradnji sa WCOPA (Svetski šampionat izvođačkih umetnosti).

Jovana je fitnes šampionka...
Jovana je fitnes šampionka…
Trinaestogodišnja Brestovčanka je debitovala kao model u pomenutom takmičenju i osvojila je titulu čiji je zvanični naziv “Miss Fitness Kid”, predstavljajući svoju zemlju – Srbiju.

Izbor je održan onlajn od 3. do 8. marta, a žiri je bio međunarodni i sastavljen od eminentnih članova iz sveta mode i umetnosti. Učestvovalo je preko dve stotine talentovane dece i mladih iz 19 zemalja. Za finale je odabrano njih 56 u različitim sekcijama: fešn model, talenat model, mis i mister, foto model, mis i mister fitnes, dizajn.

...i nadarena slikarka.
…i nadarena slikarka.
Jovana je fitnes takmičarka i u tom sportu je nekoliko puta bila šampion u konkurenciji dece. Višestruka je prvakinja Vojvodine i Srbije u fitnesu, sedma je bila u svetu, a osma na poslednjem Evropskom prvenstvu. Uspešno se takmičila i u sportskoj gimnastici, a pored toga je nadarena slikarka i odlična učenica OŠ “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu.

Majka ove svestrane devojčice, Gorana Jovičić, koja je i trener fitnesa u Bačkom Brestovcu, kaže da je Jovana od nedavno registrovana za klub naše poznate šampionke Biserke Šipke i dalji planovi su joj vezani za fitnes akrobatiku i takmičenja u tom sportu. Kada je reč o školovanju, želja joj je da upiše Sportsku gimnaziju.

Categories: