Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija upisuje novu generaciju studenata

Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija je prva i vodeća akreditovana državna visokoškolska institucija u Srbiji koja postoji preko 65 godina.

Tamara Matić, koordinator za odnose s javnošću
Tamara Matić, koordinator za odnose s javnošću
Budućim studentima Akademija nudi moderne i savremeno koncipirane studijske programe iz oblasti prava, ekonomije, informacionih tehnologija i umetnosti, kaže Tamara Matić, koordinatorka za odnose s javnošću i ističe da su studijski programi usklađeni sa tržištem rada i potrebama privrede.

– Mi ove godine upisujemo maturante na šest studijskih programa, to su Finansije, računovodstvo i bankarstvo, Marketing i trgovina, Menadžment, Porezi i carine, Javna uprava i Informacioni sistemi i tehnologije, i nadamo se da ćemo imati odziv kao i svake godine. Inače, oko 1.700 maturanata upisuje svake godine našu Akademiju i ono što je jako bitno da se 70 posto naših studenata zaposli već u toku studiranja – navodi Matićeva.

Strukovne studije imaju tako koncipiran program da je stručna praksa integrisana u studijske programe i studenti od prve godine idu na praksu u razne kompanije i ustanove sa kojima Akademija ima potpisane ugovore o saradnji. Tako se studenti još tokom studiranja uključuju u radno okruženje, što im omogućava sticanje praktičnog znanja na licu mesta i po završetku studija oni su obučen kadar spreman odmah za rad.

Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija je u toku ove nedelje trebalo da održi Dan otvorenih vrata za maturante Gimnazije i ekonomske škole iz Odžaka, kao i drugih srednjih škola iz okoline.

Međutim, zbog novonastale epidemiološke situacije za to nije bilo mogućnosti, ali će zato Akademija, prema rečima Tamare Matić, kada se za to stvore uslovi organizovati susret sa maturantima u Odžacima i upoznati ih sa svojim studijskim programima.

– Maturantima u Odžacima mi smo bili namenili da im podelimo besplatan primerak zbirke za pripremu prijemnog ispita. Međutim kako to nećemo biti u mogućnosti, postoji druga varijanta, a to je da se studenti putem našeg sajta prijave za besplatan primerak zbirke koji ćemo im poslati na e-mail adrese koje nam budu ostavili. To su zbirke sa rešenjima pomoći kojih će oni moći da se pripremaju za prijemni ispit – kaže Matić.

Napominje da sve informacije o upisu i uslovima studiranja na Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija budući brucoši i roditelji mogu pronaći na sajtu www.bpa.edu.rs, Fejsbuk i Instagram stranici te visokoškolske ustanove.

– Maturanti mogu da se informišu o uslovima upisa i polaganju prijemnog ispita, ceni školarine i drugom, putem naše akademske digitalne asistentkinje. Na našem sajtu nalazi se QR kod koji mogu da skeniraju i na taj način mogu da je pitaju 24 sata, sedam dana u nedelji, sve što ih interesuje u vezi sa upisom. To je, inače, četbot koji radi po principu veštačke inteligencije i mi smo prva visokoškolska ustanova u regionu koja je uvela tu uslugu za studente – ističe Tamara Matić.

Pred maturantima srednjih škola je važna odluka koja im može odrediti budućnost. Oni koji se opredele za Beogradsku akademiju poslovnih i umetničkih strukovnih studija postaće deo zajednice koja broji preko 6.000 studenata.

Još jedna novina koju je Akademija uvela za svoje studente je mogućnost plaćanja školarine na deset mesečnih rata.

Categories: