Sportski vremeplov (68): Goran Stevanović drugi na prvenstvu Srbije

Otkako je formirana Sekcija za auto-moto sport pri Auto-moto društvu “Dinamo” 1974. godine, ona beleži konstantne uspehe. Prošle godine na šampionatu SR Srbije u Kikindi Goran Stevanović, učenik Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, osvojio je treće mesto, a na šampionatu Jugoslavije u Kavadarcima osvojio je od ukupno 230 kandidata – šesto mesto.

(“Glas odžačke komune”, M. Mitrović, 2. jun 1976. godine)

Goran Stevanović pred početak trke
Goran Stevanović pred početak trke
Ove godine ovaj veoma ambiciozni momak, zaljubljenik vratolomnih brzina, na takmičenju u Kikindi za prvenstvo Srbije osvojio je drugo mesto i pehar.

Naime, u Kikindi pred oko 15.000 gledalaca 22. maja održane su već tradicionalne brzinske moto-trke ulicama grada. Ove brzinske moto-trke održane su u okviru 15. jubilarne smotre organizacije Narodne tehnike Vojvodine. Na takmičenju je učestvovalo oko 70 kandidata iz Beograda, Novog Sada, Sombora, Kragujevca, Kraljeva, Aranđelovca, Zrenjanina, Kikinde, Bečeja, Pančeva i četiri kandidata iz naše opštine. U vratolomnoj vožnji u klasi od 50 kubika punih šest krugova Stevanović je pratio prvaka Hortija, kandidata iz Bečeja, ali mu je ovaj u zadnjem momentu izmakao i tako je Stevanović na motoru “Sport” od 50 kubika osvojio drugo mesto.

Inače, u klasi od 250 kubika naš kandidat iz Slovenije, član Sekcije Auto-moto društva “Dinamo” od prošle godine, osvojio je u veoma oštroj konkurenciji četvrto mesto. Ostala dva kandidata nisu postigla zapažene rezultate.

Spomenimo još i to da će naš kandidat Goran Stevanović učestvovati na šampionatu Jugoslavije u Prnjavoru 11. jula ove godine i, kako sam kaže, ako bude imao “sreće” nada se najboljem.

Categories: