Dobrovoljni davaoci krvi imaće prioritet prilikom vakcinacije

Sekretar Crvenog krsta Odžaci, Ljiljana Mladenović, kaže da su iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine informisani da su dobrovoljni davaoci krvi stavljeni kao prioritetna grupa za imunizaciju protiv kovida-19. Prijavu za vakcinaciju dobrovoljni davaoci popunjavaju elektronski na portalu E-uprave: imunizacija.euprava.gov.rs.

Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci
Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci
Mladenovićeva je govorila o rezultatima februarskih akcija dobrovoljnog davanja krvi i tom prilikom istakla da su davaoci iz opštine Odžaci još jednom pokazali veliku humanost.

– Drago mi je što među našim građanima postoji svest o tome koliko naše malo nekome može znači mnogi i da je humanost jedino blago koje se deljenjem uvećava. O tome govori i veliki odziv na akcije koje smo u februaru organizovali u Bačkom Gračacu, Bačkom Brestovcu, Ratkovu i Deronjama – rekla je sekretar Crvenog krsta Odžaci.

Sve četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi održane su u toku ove nedelje.

Terenska ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak je prikupljala krv od dobrovoljnih davalaca u Bačkom Gračacu i Bačkom Brestovcu. U Bačkom Gračacu je od 33 prijavljenih, krv dalo 30 davalaca, dok je u Bačkom Brestovcu na akciju došlo 19 potencijalnih davalaca, a krv je dalo njih 15.

Narednog dana u Ratkovu prijavilo se 27 davalaca od kojih je 25 dalo krv, a u Deronjama od 20 prijavljenih davalaca, 14 je dalo krv.

Na ovim akcijama nije bilo novih davalaca krvi.

U martu nisu planirane redovne akcije na teritoriji opštine Odžaci, tako da će dobrovoljni davaoci novu priliku za davanje krvi imati tokom aprila.

Categories: