Sportski vremeplov (61): Tekstilac bolji od Poleta u finalu Kupa oslobođenja

Fudbaleri Tekstilca pobednici su Kupa oslobođenja opštine za 1977. godinu nakon što su u finalnoj utakmici savladali Polet iz Karavukova.

(“Glas odžačke komune”, 9. novembar 1977. godine)

Zajednička fotografija dva tima po završetku utakmice
Zajednička fotografija dva tima po završetku utakmice
TEKSTILAC – POLET (K) 7:6 (2:2, 2:1)

Odžaci, stadion “Lole Ribara”, gledalaca oko 700, sudija Jovanović (Odžaci), strelci: Martinović i Ilić za domaće, a Čepo i Bogdanović za goste. Strelci iz penala: Bačić, Samardžija, Rašetić, Stanković i Pinter za Tekstilac, a Stošić, A. Bojković, Čepo i Smiljković za Polet.

TEKSTILAC: Milićević (Šargač) – Vlahović (Rašetić), Samardžija – Pinter, Bačić, R. Gaković – I. Feger (Stanković), Martinović, J. Feger (Marković), Ilić i Branković.

POLET: Mišić (Nedeljkov) – Milenković, Stojković – Ristić, Stošić, Smiljković – Marković (Bogdanović), Karanfilović (Stoiljković), Čepo, Mitrović (Stanković) i Bojković.

U finalnoj utakmici Kupa oslobođenja sastala su se u Odžacima dva trenutno najbolja tima u opštini: Tekstilac i Polet iz Karavukova. U zanimljivoj utakmici svakom timu pripalo je po jedno poluvreme. Tekstilac je bio uspešniji na početku utakmice, poveo je i imao šansu da obezbedi pobedu već u prvih 45 minuta igre, ali zbog nesnalažljivosti navalnih igrača nije u tome uspeo.

U drugom poluvremenu u oba tima izvršeno je više izmena, ali su Poletove izgleda bile uspešnije, jer je u nastavku Polet bio uspešniji. Čak, malo je i nedostajalo, pa da u poslednjim minutima obezbedi i pobedu.

Ipak, devedeset minuta igre završeno je pravično, bez pobednika, pa je pobednik ovogodišnjeg takmičenja odlučen penalima. Od deset udaraca sa bele tačke golmani su kapitulirali devet puta. Samo je golman Karavukovčana Nedeljkov propustio priliku da postigne gol i tako omogućio Tekstilcu da se po drugi put domogne Kupa oslobođenja opštine.

Pehar Tekstilca ove godine posebno je značajniji, jer je osvojen u godini jubileja druga Tita i godini fizičke kulture.

Prelazni pehar na kraju finalnog meča kapiten Tekstilca Ante Bačić primio je iz ruku predsednika Skupštine opštine Dušana Markovića.

Ovogodišnje takmičenje bilo je veoma dobro organizovano i u njemu su učestvovali svi timovi iz opštine. Čudi jedino postupak Bogojevčana, koji nisu ni došli na zakazan meč u Bačkom Gračacu.

Categories: