Priznanja za kvalitet hladno ceđenim uljima iz Odžaka i Karavukova

Uprkos tome što u ovoj godini nije bilo tradicionalnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma, kao ni većine drugih priredbi na Novosadskom sajmu zbog pandemije koronavirusa, ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga jeste organizovano. Na virtuelnom Poljoprivrednom sajmu koji će biti održan od 14. do 18. decembra zasijaće proizvodi nosilaca šampionskih pehara sa ocenjivanja “Najbolji u 2020”.

Promo
Promo
Među najboljima u ocenjivanju kvaliteta ove godine nalazi se hladno ceđeno suncokretovo ulje proizvođača “Bački dukat plus” iz Odžaka. Komisija za ocenjivanje kvaliteta jestivih ulja i sličnih proizvoda dodelila je toj firmi Veliku zlatnu medalju za hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta sa visokim sadržajem oleinske kiseline.

U istoj kategoriji Srebrnom medaljom nagrađeno je hladno ceđeno ulje konoplje, sorta “Fedora 17”, koje proizvodi “Agro Jedinstvo” iz Karavukova.

Međunarodni poljoprivredni sajam za 2020. godinu održaće se na platformi expoonline.rs – novom prostoru delovanja i višestrukog povezivanja kompanija, institucija i pojedinaca.

Na taj način će Sajam, koji je tokom 87 godina od volovskih kola stigao do virtuelnog prostora, obeležiti kraj ove godine i svima koji posluju u agrobiznisu ili se bave poljoprivredom i granama koje se na nju naslanjaju omogućiti bolje poslovne rezultate.

Virtuelni sajam je osmišljen, ne kao zamena, već kao dopuna tradicionalnog Međunarodnog poljoprivrednog sajma u narednim godinama.

Svim posetiocima omogućen je neograničen broj dolazaka na Međunarodni poljoprivredni sajam. Potrebna je samo registracija na pomenutoj platformi koja je jednostavna i besplatna.

Categories: