Radionice za decu Životne vrednosti u objektima vrtića

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji realizuje PU “Poletarac” iz Odžaka, u toku prošle nedelje realizovane su edukativne radionice za decu pod nazivom “Životne vrednosti”.

PU Poletarac Odžaci
PU Poletarac Odžaci
Organizovanje i realizovanje edukativnih radionica u okviru ovog projekta ima za cilj omogućavanje i dostupnost različitih sadržaja koji utiču na razvoj i učenje dece iz društveno osetljivih grupa kroz zajedničke aktivnosti sa drugom decom koja pohađaju vrtić.

Edukativne radionice pod nazivom “Životne vrednosti” realizovane su sa decom koja pohađaju poludnevni boravak i kratke programe, sa ciljem da se podstakne razvoj emocionalnih veština kod dece, da deca steknu uvid u to kako se osećaju, da steknu sposobnost da imenuju i razumeju uzroke ovih stanja, da uče da kontrolišu i kanališu neprijatne emocije.

U vremenu u kojem živimo jedan od prioritetnih zadataka odraslih jeste da pomognu deci da shvate da mogu imati sva osećanja, i ona prijatna i ona manje prijatna, ali i da ih ispoljavaju tako da ne povređuju druge.

Edukativne radionice realizovala je stručni saradnik-pedagog u PU “Poletarac” Bojana Kupusinac, u prostorijama vrtića u Bačkom Brestovcu 24. novembra, Bogojevu 25. novembra i Deronjama 26. novembra. Radionicama je prisustvovalo 59 dece, njihovi vaspitači i pedagoški asistent.

Na kraju svake radionice svako dete je dobilo na poklon društvenu igru “Ne ljuti se, čoveče!” kako bi kroz igru sa svojim drugarima i članovima porodice mogli da prepoznaju i vežbaju da kanališu svoja osećanja. Sredstva za kupovinu društvenih igara obezbeđena su iz granta projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizuje projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” uz pomoć zajma Svetske banke. Jedna od komponenti ovog projekta je program grantova za lokalne samouprave kroz koji je podržan i projekat PU “Poletarac” iz Odžaka i u čijem finansiranju učestvuje i opština Odžaci.

Categories: