Članovi štaba obišli javne ustanove u Odžacima

Nakon održanog sastanka Štaba za vanredne situacije opštine Odžaci, komandant Opštinskog štaba Goran Nikolić sa članovima Štaba Vlaskom Grujičićem, Nikolom Arsićem i dr Dušanom Božanićem, obišao je Narodnu biblioteku “Branko Radičević” i Kovid ambulantu odžačkog Doma zdravlja, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Opština Odžaci
Opština Odžaci
Tokom posete Biblioteci članovi Štaba imali su priliku da se uvere da se poštuju propisane mere i preporuke za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19. Prema rečima direktorice Biblioteke Biljane Zlatković, u toj ustanovi se poštuje mera nošenja zaštitnih maski, knjige se po preuzimanju od čitalaca dezinfikuju i odlažu na 72 sata pre ponovnog izdavanja, isto tako postavljene su barijere od pleksiglasa na stolovima, a prema navodima direktorice u ovom periodu se povećao broj čitalaca.

Opština Odžaci
Opština Odžaci
Prilikom obilaska Kovid ambulante, uočena je potreba dogradnje i uređenja prostora u kojem kovid pacijenti čekaju na pregled. Odlučeno je da se sa neophodnim građevinskim radovima odmah započne, kako bi pacijenti imali bolje uslove pred nastupajuće zimske dane, navedeno je u saopštenju.

Categories: