Sportski vremeplov (57): Prva međunarodna utakmica odžačkih rukometaša

U Odžacima je održana prijateljska rukometna utakmica između odžačkog Tekstilca i kluba Talhajm iz Savezne Republike Nemačke, člana treće lige u takmičenju nemačkih rukometaša.

(“Glas odžačke komune”, 11. septembar 1984. godine)

Rukometaši Tekstilca
Rukometaši Tekstilca
Pobedili su Odžačani rezultatom 25:24, poluvreme 16:12 za goste. Ova nemačka ekipa nalazila se na pripremama u Iloku, a trenira je Odžačanin Franjo Varga, pa tome treba zahvaliti što je uopšte došlo do ove prve međunarodne utakmice od kako su se odžački rukometaši ponovo aktivirali.

Trener Mušikić isprobao je na ovoj utakmici 15 rukometaša i svi oni pokazali su da su već sada spremni za početak prvenstva. Interesantno je da je ova utakmica okupila nekoliko stotina ljubitelja sporta, što je više nego na poslednjim prijateljskim susretima odžačkih fudbalera. To je samo potvrda više da je rukomet u Odžacima veoma popularan i da sportski entuzijasti grada nisu pogrešili kada su pre godinu dana osnovali rukometni klub.

Odžački rukometaši počeli su prvenstvo upravo ove nedelje i mada klub slavi tek prvu godišnjicu postojanja aspiracije su znatno porasle, pa se čak računa i na mogućnost osvajanja prvog mesta i plasman u viši rang takmičenja.

Categories: