Zdravo rastimo – radionice za decu iz vrtića

U okviru projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji realizuje PU “Poletarac” iz Odžaka, u saradnji sa institucijama iz lokalne zajednice osmišljeni su različiti programi koji omogućavaju dostupnost raznovrsnih sadržaja koji utiču na razvoj i učenje dece.

PU Poletarac Odžaci
PU Poletarac Odžaci
U saradnji sa Sportskim savezom opštine Odžaci realizovana je prva od tri edukativne radionice u okviru programa “Zdravo rastimo”. Cilj ovih radionica je razvijanje svesti kod dece o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života.

Realizator radionica koje su održane u vrtićima u Bačkom Brestovcu (6. novembra), Bogojevu (9. novembra) i Deronjama (10. novembra) bila je Jelena Ignjatić, nastavnica fizičkog vaspitanja i predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci.

PU Poletarac Odžaci
PU Poletarac Odžaci
Radionicama je prisustvovalo ukupno 52 dece, vaspitači iz objekata i pedagog Bojana Kupusinac.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizuje projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” uz pomoć zajma Svetske banke. Jedna od komponenti ovog projekta je program grantova za lokalne samouprave kroz koji je podržan i projekat koji realizuje PU “Poletarac” i u čijem finansiranju učestvuje i opština Odžaci.

Categories: