Jovana Ćulibrk među troje nagrađenih na konkursu Fondacije Podunavskih Švaba

Završnica literarnog konkursa na temu dobrosusedskih odnosa i suživota s drugim i drugačijim, koji organizuje Fondacija za zaštitu zavičajnog nasleđa Podunavskih Švaba “Zavičajna kuća” iz Sremskih Karlovaca, zbog epidemiološke situacije održana je 7. novembra u onlajn formatu putem “Zoom” aplikacije.

Učenica iz Odžaka na prošlogodišnjoj dodeli nagrada
Učenica iz Odžaka na prošlogodišnjoj dodeli nagrada
Učenica Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima, Jovana Ćulibrk, našla se i ove godine među troje nagrađenih učesnika.

Jovana koja je prošlogodišnja pobednica konkursa, ovaj put se plasirala na drugo mesto i pripala joj je novčana nagrada od 10.000 dinara.

Pobednik ovogodišnjeg konkursa je učenik Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru Jovan Perić, koji je kao prvonagrađeni dobio novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara. Treće mesto i novčana nagrada od 5.000 dinara pripali su Dunji Čolak iz Sremske Mitrovice, učenici Škole za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu.

Fondacija za zaštitu zavičajnog nasleđa Podunavskih Švaba “Zavičajna kuća” svoje tradicionalne aktivnosti ove godine prilagodila je okolnostima koje je diktirala epidemija koronavirusa, pa je tako izostao Festival kuglofa, a završne svečanosti povodom dodele priznanja za čestitost i literarnog konkursa za mlade održane su u nešto drugačijem obliku.

Organizatori su naveli da je odluka da se završna svečanost literarnog konkursa održi u onlajn formatu uslovljena, pre svega, brigom za zdravlje učesnika konkursa i publike.

Categories: