Počelo takmičenje u ligi za mlade rukometaše i rukometašice

Rukometni klub BSK 2012 iz Bačkog Brestovca je za novu sezonu Lige mlađih kategorija Vojvodine prijavio mušku i žensku ekipu u konkurenciji M14 i Ž14, dok ŽRK Deronje iz Deronja u ovom takmičenju učestvuje sa Ž12 ekipom.

RK BSK 2012 Ž14
RK BSK 2012 Ž14
Takmičenje u Ligi mlađih kategorija je organizovano dvokružno po turnirskom principu. Pravo nastupa u ligama M14 i Ž14 imaju dečaci i devojčice rođeni 2006. godine i mlađi.

Ekipa devojčica RK BSK 2012 koja se takmiči u konkurenciji Ž14 učešće u Ligi mlađih kategorija Vojvodine je započela nastupom na turniru u Crvenki. Mlade rukometašice su na tom turniru izgubile od ekipe Vrbasa 8:16, a pobedile su Ravangrad iz Sombora rezultatom 10:5. Naredni turnir za ekipe iz ove grupe u kojoj se još nalaze Laki iz Crvenke i SUŽR Krule iz Sivca, biće održan u Vrbasu 25. oktobra.

Prvi turnir za dečake M14 u grupi u kojoj se nalazi BSK 2012 je odložen. Rivali ekipi iz Bačkog Brestovca u prvom krugu takmičenja su timovi Somborelektra, Grafičara iz Bezdana, kao i dve selekcije PIK Prigrevice, koja će 24. oktobra biti domaćin drugog turnira za ekipe iz ove grupe.

U takmičenju Ž12 učestvuju igračice rođene 2008. godine i mlađe. ŽRK Deronje se nalazi u grupi sa ekipama Prigrevice, Lakija i Temerina. Na prvom turniru koji je održan u Prigrevici i na koji ekipa Deronja nije otišla, odigran je samo jedan meč između domaćih i rukometašica Lakija. Sledeći turnir je na programu 1. novembra u Temerinu.

Categories: