Dušan Jovanović drugi na takmičenju u Segedinu

Na bodibilding takmičenju Memorijalni kup “Remzo Ferenc” koje je nedavno održano u Segedinu, Dušan Jovanović (55) iz Karavukova osvojio je drugo mesto u kategoriji “master fizik”.

dusan-jovanovic-segedinČlan kluba “Hajduk Titan” iz Kule bio je jedini učesnik iz Srbije na ovom takmičenju na kome su nastupili uglavnom domaći takmičari iz Mađarske.

Jovanoviću je ovo bilo prvo učešće na nekom takmičenju u ovoj godini, jer zbog poznate situacije sa koronavirusom nije mogao da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Rusije koje je održano u Moskvi u aprilu.

Da Karavukovčanin otputuje u Segedin pomogli su predsednik kluba “Hajduk Titan” iz Kule Milan Marčetić, koji mu pruža podršku tokom cele karijere, kao i JKP “Usluga” iz Odžaka, a imao je i pomoć oko nabavki suplemenata.

Dušan Jovanović iza sebe ima učešće na 91 takmičenju u Srbiji i 28 u inostranstvu. Nastupao je u 15 različitih zemalja i pobeđivao u Gdanjsku (Poljska), Kaunasu (Litvanija), Pafosu (Kipar), Brčkom (BiH), Beču (Austrija), Pragu (Češka), Kranevu (Bugarska), Moskvi (Rusija) i Kijevu (Ukrajina).

Tokom 16 godina takmičarske karijere osvojio je ukupno 59 pehara i 109 medalja.

Za takmičenja se priprema u svojoj teretani u Karavukovu, a sport kojim se bavi zahteva da tokom cele godine vodi računa o ishrani u koju moraju biti uključeni i suplementi.

Categories: