Kurs za rukovodioce HACCP programa u ugostiteljskim objektima

U Regionalnoj privrednoj komori Sombor će od 28. do 30. novembra biti održan kurs za rukovodioce HACCP programa u ugostiteljskim objektima i objektima kolektivne ishrane. Visina kotizacije je 19.942 dinara, što uključuje i PDV, a polaznici koji uspešno polože završni ispit stiču diplomu koja ima karakter javne isprave u Srbiji, kao i u Republici Mađarskoj, odnosno Evropskoj uniji.

Prema Zakonu o bezbednosti hrane, subjekti u poslovanju hranom su dužni da za sprovođenje HACCP programa imaju odgovorno lice u stalnom radnom odnosu. Kurs ima za cilj da se sadašnja i potencijalna odgovorna lica za bezbednost hrane u ugostiteljskim objektima i objektima kolektivne ishrane osposobe za razumevanje, uspostavljanje i pravilnu primenu principa dobre proizvođačke i higijenske prakse i standarda HACCP. Osposobljavanje se završava pismenom proverom znanja.

Categories: