Sportski vremeplov (40): Ženska štafeta priredila senzaciju na Prvenstvu Srbije

Na seoniorskom atletskom Prvenstvu Srbije ženska štafeta iz Odžaka osvojila je drugo mesto, a ovaj uspeh u disciplini 4×400 metara postigle su Zorica Bomeštar, Gordana Spasić, Svetlana Marjanović i Branka Jovanović.

(“Glas odžačke komune”, V. Kurtović, 25. jun 1986. godine)

Ilustracija
Ilustracija
Atletičarke odžačkog Tekstilca postigle su još jedan veliki uspeh na seniorskom atletskom Prvenstvu Srbije koje je održano u Beogradu, sakupile su 46 bodova i u konačnom plasmanu između 15 ekipa zauzele peto mesto.

Što se tiče pojedinačnih rezultata, najveći uspeh postigla je ženska štafeta u sastavu: Zorica Bomeštar, Gordana Spasić, Svetlana Marjanović i Branka Jovanović, koja je u disciplini 4×400 metara osvojila drugo, a na 4×100 metara četvrto mesto.

U ostalim disciplinama Svetlana Marjanović je bila treća u trčanju na 400 metara sa preponama, a isto mesto pripalo je i Zorici Bomeštar u trčanju na 400 metara bez prepona. Naše takmičarke osvojile su još i dva sedma mesta i to Gordana Stefanović u bacanju kugle i Branka Jovanović u bacanju koplja. Konačno Gordana Spasić u skoku u dalj bila je deseta.

Uspeh odžačke štafete na stadionu JNA u Beogradu bio je prvorazredna senzacija, a profesorici Valeriji Bem značio je najbolju nagradu za uloženi trud.

Categories: