Sportski vremeplov (37): Osnovan novi stonoteniski klub

Posle petnaestak godina u Odžacima je ponovo formiran Stonoteniski klub. Zvanično je osnovan 14. avgusta, a takmiči se u Opštinskoj ligi Sombor.

(“Glas odžačke komune”, M. Novaković, 22. oktobar 1975. godine)

Na slici prvi reket ekipe Petar Feger
Na slici prvi reket ekipe Petar Feger
Stonoteniski klub nosi ima našeg grada i, za sada, ima samo seniorsku mušku ekipu. Međutim, uskoro treba da se otvori i pionirska škola od koje se očekuje da za nekoliko godina osposobi darovite dečake i devojčice da sa uspehom zamene sadašnje registrovane igrače. Spomenimo ih sve jer njih je zaista malo: Petar Feger, Slobodan Mišetić, Martin Vogrinc, Milivoj Stamenković, Novica Miloradović, Eduard Korenj i Dragoljub Ćirić.

Predsednik kluba je Slobodan Mirković, a sekretar Đula Fica. Klub još uvek nema trenera i sigurno je da je trenutno to najveći problem. Upravo su u toku pregovori sa jednim iskusnim sportskim radnikom iz Odžaka. Verujemo da ćemo uskoro moći objaviti i njegovo ime i da će odžački stonoteniseri dobiti dobrog učitelja.

Iako bez trenera, mladići tri puta nedeljno marljivo treniraju u sali Srednjoškolskog centra. U pripremnom periodu odigrali su nekoliko utakmica sa iskusnom ekipom iz Ratkova, a saradnja dva opštinska kluba trebalo bi da postane tradicionalna.

U pripremnom periodu stečena je neophodna sigurnost i zahvaljujući tome, ali i marljivom radu i talentu igrača, već na startu prvenstva zabeležen je lep uspeh. U prvoj zvaničnoj prvenstvenoj utakmici pobeđena je u Čonoplji istoimena ekipa sa 5:1. Pobede za Odžačane izvojevali su: Vogrinc i Feger po dve i Mišetić jednu.

Categories: