Sportski vremeplov (16): Najbolji centarhalf Bačke zone

U nedelju, 22. marta, na fudbalske terene širom Vojvodine istrčaće i 176 igrača klubova koji se takmiče u Bačkoj zoni. Najstariji među njima biće Rade Vlahović, 36-godišnji centarhalf OFK Odžaka, kojemu je ovo 20. godina otkako druguje sa fudbalom.

(“Glas odžačke komune”, V. Kurtović, 11. mart 1987. godine)

sportski-vremeplov-16

Međutim, 36-godišnji Vlahović nije samo najstariji, već i najbolji fudbaler odžačkih “crvenih” i jedan od najistaknutijih odbrambenih igrača u Bačkoj zoni koji je veoma zaslužan što njegov klub već treću godinu zadržava status “zonaša”.

Vlahović za OFK Odžake igra četiri godine, pre toga je šest sezona nastupao za Mladost iz Kruščića, a najduže, punih deset godina, igrao je u Zadrugaru iz Srpskog Miletića i uvek bio među najboljim igračima ovog kluba.

Od svih utakmica koje je do sada odigrao u najlepšem sećanju mu je ostala ona koju je Zadrugar igrao u Beški u takmičenju za Kup Maršala Tita i izgubio sa 3:2. Fudbaleri iz Srpskog Miletića bili su na domaku pobede, a da su ostvarili taj podvig, sledeći protivnik bi im bio mostarski Velež.

Najstarijem odžačkom fudbaleru najteže od svega padaju grubosti na terenu gde je i zaradio 12-procentnu invalidnost. To je i glavni razlog zbog kojeg će na kraju ove sezone obesiti kopačke o klin.

Categories: