Dejan Antanasković podneo ostavku na mesto predsednika KSR Dunav Karavukovo

Predsednik Kluba sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” Dejan Antanasković napušta tu funkciju posle osam godina, tokom kojih je, prema njegovim rečima, mnogo učinjeno za popularizaciju i omasovljenje sportskog ribolova.

dejan-antanaskovic-2Antanasković je podneo neopozivu ostavku i ne planira više da se kandiduje za funkcije u upravi. O njegovom nasledniku odlučivaće Skupština kluba, a do tada će udruženjem rukovoditi sekretar Milan Đorić.

Govoreći o razlozima takve odluke, Antanasković je kazao da je normalno da posle osam godina dođe do zasićenja.

– Klub sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” je nastao kao ideologija okupljanja mladih u sportu i oko sporta, a u osnivačkim aktima je navedeno da organizacija manifestacije “Udicom protiv droge” ima prioritet. Pored toga, klub se uspešno takmiči od 2012. godine u svim kategorijama. Kako su deca rasla, tako sam rastao i ja kao trener, sudija i kao predstavnik saveza – ispričao je on.

Podsetio je da je KSR “Dunav Karavukovo” posle samo dve godine postojanja imao državnog prvaka Srbije u konkurenciji kadeta. Sledeće godine ostvaren je najveći uspeh u istoriji kluba – Valentin Kostić je postao svetski prvak do 14 godina, a na istom takmičenju koje je održano 2015. u našoj zemlji Ilija Antanasković osvaja ekipnu bronzu sa reprezentacijom Srbije do 18 godina.

Antanasković ističe da ponosan na ove i druge velike rezultate koje su postigli takmičari KSR “Dunav Karavukovo”, odlazi sa čela kluba pre isteka drugog mandata.

– Staza u Karavukovu je uređena i sada je jedna od najboljih u Srbiji, a na njoj su napravljeni veliki rezultati. Smatram da je uspeh to što smo napravili sistem, tako da će klub moći da nastavi da radi i posle mene. Obeležićemo ove godine deset godina manifestacije “Udicom protiv droge”, takođe biće i “Terpan kup” i “Smuđijada”. Pomagaću i dalje koliko mogu, ali bez želje da budem aktivan u upravi u kojoj bi neki drugi ljudi trebalo da preuzmu odgovornost – zaključio je dosadašnji predsednik KSR “Dunav Karavukovo” čijom ostavkom je raspušten i Upravni odbor kluba.

Skupština KSR “Dunav Karavukovo” bi u roku od 90 dana trebalo da izabere nove organe upravljanja.

Categories: