Glasajte za učiteljicu Ljiljanu Spasić i njen primer nastave na daljinu

Inovativnost i posvećenost naših nastavnika zaslužuje široko društveno priznanje, i zato je pokrenut konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu pod sloganom “Magija je u rukama nastavnika”.

Promo
Promo
Podnošenje prijava bilo je omogućeno do 31. maja, a u konkurenciju za nagrade ušlo je više od 600 prijava koje su nastavnici osnovnih i srednjih škola dostavili putem vebsajta www.jpd.rs. Prijave su stigle iz čak 116 gradova i opština.

Iz opštine Odžaci prijavljen je primer nastave na daljinu Ljiljane Spasić, učiteljice iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću, predmet je Priroda i društvo, a nastavna jedinica Sve o njivama. Za njen primer koji je pod rednim brojem 334 možete glasati putem sledećeg linka. Glasa se klikom na ikonicu GLASAJ.

Glasanje traje do 7. juna i osmišljeno je tako da sa jednog naloga može da se raspodeli deset glasova i to najviše tri glasa po prijavi.

Nagrada za primer nastave na daljinu koji osvoji najviše glasova publike biće laptop i pametni telefon najnovije generacije.

Na osnovu ocene stručnog žirija, dodeliće se još šest specijalnih nagrada i pet glavnih. Za najbolju upotrebu digitalnih alata i za najbolju interakciju sa đacima predviđen je po laptop, a nagrade će biti dodeljene u dve kategorije – za osnovnu i srednju školu. Specijalna nagrada za najbolju projektnu nastavu je pametni telefon kao i pametni televizor za školu odakle dolazi nastavnik, a najbolji primer TV nastave dobiće televizor sa kamerom.

Nagrade za prvo mesto na konkursu i najbolje ocenjen primer nastave na daljinu su studijsko putovanje u Estoniju i Finsku i laptop, dok će škola iz koje nastavnik dolazi dobiti televizor sa kamerom. Drugoplasirani će osvojiti laptop i pametni telefon, a za treće, četvrto i peto mesto nagrada je po laptop. Najbolje ocenjeni nastavnici dobiće i vaučere za e-knjige, dok će svi istaknuti primeri biti uvršteni u jedinstvenu onlajn bazu najboljih primera nastave na daljinu u Srbiji.

Javni poziv za konkurs raspisali su NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva “Connecting”, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike i Radio-televizijom Srbije, u okviru projekta Javno-privatnog dijaloga za razvoj, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Categories: