Učenica iz Karavukova uspešno odgovorila na zadatu temu konkursa o pandemiji

Dunja Manasijević, učenica prvog razreda Osnovne škole “Bora Stanković” iz Karavukova, postigla je zapažen uspeh na konkursima za stvaralaštvo učenika organizovanim od strane Nastavničke mreže tokom pandemije, koja okuplja nastavnike iz cele bivše Jugoslavije.

Dunja sa nagrađenim likovnim radom
Dunja sa nagrađenim likovnim radom
Konkursi su organizovani tokom vanrednog stanja proglašenog zbog pandemije koronavirusa, kada su đaci bili u kućnoj izolaciji i pratili su nastavu na daljinu. Učenici su mogli da učestvuju sa likovnim i literarnim radovima, kao i da se predstave muzičkim stvaralaštvom i svojim dnevnicima, a Dunja je bila vredna i iskoristila je svoje slobodno vreme za kreativan rad.

Na temu Moj dnevnik “Vreme kada je planeta stala”, Dunjin rad bio je među najuspešnijima prema izboru žirija u kategoriji mlađeg školskog uzrasta. Mogla su da učestvuju deca iz svih država Zapadnog Balkana, sa svojim dnevnicima u kojima su rečima i slikom beležila aktivnosti i osećanja tokom pandemije. Svoje dnevnike deca su zatim predstavila u formi kratkog video klipa na Jutjubu. Dunjin Dnevnik možete videti u nastavku.

Još jedan uspeh učenica iz Karavukova je ostvarila na likovnom konkursu “Planeta diše u istom ritmu”. Među 1050 pristiglih radova, njen rad je nagrađen u kategoriji mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.

Dunja je iz odeljenja učiteljice Danijele Stamenković. Čestitke učenici i njenoj mentorki.

Categories: