Za potrebe Policijske uprave Sombor predviđena obuka 30 polaznika

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 1060 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca i graničnog policajca. Konkurs je otvoren do 5. juna.

obuka-za-policajceKonkurs je raspisan za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, a od 1.060 budućih polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Za područje Policijske uprave u Somboru predviđeno je stručno osposobljavanje deset polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Sombor, Apatin, Kula i Odžaci i dvadeset polaznika za radno mesto graničnog policajca za potrebe Stanice granične policije Bački Breg.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Categories: