Virtuelna konferencija na temu digitalnog obrazovanja

Iz Predškolske ustanove “Poletarac” u Odžacima obavestili su o učešću svojih zaposlenih na virtuelnoj konferenciji na temu digitalnog obrazovanja.

digitalna-konferencija-1Konferencija “Digitalno obrazovanje 2020” je organizovana u online okruženju, 10. i 11. aprila, od strane Centra za obrazovne tehnologije na Zapadnom Balkanu (EdTech centar). Centar je osnovan od strane eksperata iz oblasti obrazovanja i praktičara koji su se okupili oko ideje o unapređivanju kvaliteta obrazovanja učenika na Zapadnom Balkanu u 21. veku.

Nove tehnologije odavno pružaju mogućnost kvalitetne komunikacije, razmene sadržaja i saradnje putem digitalnih kanala. Upravo sada se ukazala veća potreba da se konferencija održi i da fokus konferencije bude na primeni digitalnih alata u komunikaciji sa kolegama, decom i roditeljima.

Online konferencija je sadržala prezentacije, panel diskusije, predavanja, koja su se dešavala u virtualnom okruženju i mogla su da se prate sa bilo kog mesta.

Zašto digitalno obrazovanje 2020?

Ovim događajem organizatori su želeli da podrže zaposlene u predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koji se bave obrazovanjem, kako bi podstakli kreativnost i inovacije, doprineli kvalitetu obrazovno vaspitnog rada, osavremenili proces učenja i na što bolji način iskoristili mogućnosti novih tehnologija u obrazovanju.

digitalna-konferencija-3Kao predavači na ovoj konferenciji učestvovali su i vaspitači iz Predškolske ustanove “Poletarac”, Nela Dujić i Višnja Pešić. U okviru dela koji se odnosio na razvoj digitalnih kompetencija u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, predstavile su svoj primer dobre prakse “Muzika bez struje”.

Konferenciju su iz svojih domova onlajn pratili i drugi zaposleni koji su bili u mogućnosti.

Sama organizacija konferencije, predstavljeni primeri i predavači dobili su mnoštvo pohvala od strane velikog broja učesnika konferencije.

Categories: