Izložba slika Marka Manića otvorena u Kulturnom centru u Kuli

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli otvorena je izložba slika Marka Manića iz Odžaka pod nazivom “Spektar istorije i režija prošlosti”. Radi se o četvrtoj samostalnoj izložbi autora na kojoj publika ima priliku da vidi 18 slika iz dva ciklusa.

izlozba-1Izložbu je otvorio pisac i performer Radoslav Čugalj iz Odžaka koji se našao u ulozi recenzenta, a dvojicu umetnika spojila je galeristkinja Snežana Davidović iz Kule.

– Nije lako umetniku da bude kritičar, ali nekad i to mora, pogotovo u ovakvim slučajevima kada se radi o jednoj sjajnoj mešavini tehnika, stilova, materijala, nečega što iskače iz svih mogućih šablona, a opet se oslanja u velikoj meri na klasičnu formu i na slikarstvo kao takvo – kazao je Radoslav Čugalj u osvrtu na radove i delovanje umetnika.

izlozba-2Na predstavljenim slikama je, prema rečima recenzenta izložbe, prisutna izuzetno dobra primena tehnike akrila i situacija u kojima boja uokviruje belinu platna kao takvog.

– Slike Marka Manića odlikuje i bliskost pop artu, a vrlo uspešno on sebe uključuje u postmodernu umetnosti, u konceptualnu umetnost, performans, instalaciju, delom ne sasvim, još uvek zadržavajući sebe kao slikara – rekao je Radoslav Čugalj, istakavši da je oduševljen radovima koje vidi pred sobom.

Marko Manić slika već desetak godina i jedan je od mlađih, darovitih umetnika koji stasavaju na ovim prostorima.

izlozba-3Izlagao je kao član likovne grupe “Atelje 025” iz Odžaka, a sada samostalno krči svoj slikarski put. Imao je samostalne izložbe u Karavukovu i Odžacima.

Kulska publika moći će da vidi njegove radove do kraja februara.

Categories: