Još jedan u nizu uspešnih koncerata učenika muzičke škole

Koncert učenika Muzičke škole “Petar Konjović” Sombor, izdvojenog odeljenja u Odžacima održan je u četvrtak, 28. novembra, u svečanoj sali Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

muzicka-skola-koncertNastupalo je 29 učenika od prvog do šestog razreda na instrumentima klaviru, harmonici, flauti, gitari, tradicionalnoj samici i fruli, a takođe i učenici solo pevanja.

– Među njima imamo i male umetnike koji će nadamo se uskoro ići na takmičenje, tako da im je ovo sa jedne strane bila i proba i priprema za takmičenja koja slede u toku godine – kaže Jasna Panić, profesorica harmonike.

Koncert je organizovan povodom završetka školskog tromesečja, kako bi učenici pokazali svoja postignuća, upornost, volju i rezultate mnogo sati vežbanja i rada sa svojim profesorima.

Naredni u nizu koncerata koji priprema Muzička škola u Odžacima je novogodišnji koncert, kojim se obeležava i kraj prvog polugodišta.

Biće to prilika da publika ponovo uživa u muziciranju učenika odeljenja Muzičke škole u Odžacima, čiji je kvalitet rada i visok nivo osnovnog muzičkog obrazovanja potvrđen i brojnim nagradama.

Učenici ove obrazovne ustanove redovno su među laureatima republičkih i međunarodnih takmičenja, pa nema sumnje da će tako biti i ubuduće.

Categories: