Crveni krst Odžaci dodelio priznanja višestrukim davaocima krvi

Crveni krst Odžaci organizovao je juče svečanu sednicu Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi u prostorijama “Kluba mladih”, a na toj svečanosti uručena su priznanja višestrukim davaocima krvi iz opštine Odžaci.

jubilarni-davaoci-1Za 100 davanja priznanja su dobili Stevan Karanović i Dragan Stamenković iz Odžaka. Za 75 davanja – Srđan Mitić iz Karavukova i Slobodan Vrbaški iz Odžaka.

Priznanja su uručena i davaocima koji su dragocenu tečnost darovali 50 puta – Darku Dautoviću i Nenadu Obradoviću iz Bačkog Gračaca, Zoranu Stankoviću iz Srpskog Miletića, Nebojši Spasiću iz Karavukova, Milanu Orelju i Saši Stojiljkoviću iz Odžaka.

Za 35 davanja priznanja su dobili Milan Stojaković iz Deronja, Dragan Knežević iz Ratkova, Simo Ivković iz Bačkog Gračaca, Saša Petković iz Karavukova i Dušan Buljanović iz Odžaka.

jubilarni-davaoci-2Svečanoj sednici Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi u Odžacima prisustvovala je i dr Marija Gutović, predsednica Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Vojvodine, koja je zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta Odžaci uručila zaslužena priznanja višestrukim davaocima krvi.

Priznanja su ovom prilikom uručena i davaocima koji su prethodne godine bili sprečeni da dođu na svečanu sednicu, a to su: Predrag Zlatković i Igor Popović za 50 davanja, kao i Denis Dujić, Miodrag Milenković, Slavko Milić i Zoran Manojlović za 35 davanja.

jubilarni-davaoci-3Crveni krst Odžaci je polovinom oktobra u Karavukovu po prvi put organizovao likovnu koloniju. Slike nastale na ovoj koloniji koja bi trebalo da postane tradicionalna, opštinska organizacija Crvenog krsta dodeljivaće kao poklon višestrukim davaocima krvi koji su dragocenu tečnost darovali preko 100 puta.

Ove godine su Stevan Čeliković i Stevan Karanović na poklon dobili ulje na platnu.

Nakon dodele priznanja Crveni krst Odžaci je organizovao i druženje sa dobrovoljnim davaocima krvi, kako bi se zahvalio tim humanim ljudima koji godinama unazad nesebičnim davanjem svoje krvi spasavaju živote drugih.

Categories: