Ratkovački osnovci najbolji na opštinskom takmičenju u košarci

Sportski savez opštine Odžaci obavestio je o rezultatima opštinskog školskog takmičenja u košarci i basketu 3 na 3 za učenike osnovnih i srednjih škola.

opstinsko-kosarkaTakmičenje je održano u sredu, 30. oktobra, u Sportskom centru Odžaci, a učestvovalo je 12 ekipa i ukupno 100 takmičara.

– Pobednici idu na okrug i po pravilima školskog sporta se kvalifikuju dalje. Nadamo se uspešnim rezultatima i na tom takmičenju. Sportski savez radi na opstanku košarke u našoj opštini i razvoju školskog sporta. Moram istaći da je veliki uspeh što nam se na opštinskom takmičenju u košarci pojavila jedna ekipa posle mnogo godina neučestvovanja, a to je ekipa osnovne škole iz Lalića – izjavio je Mihajlo Sujer, sekretar opštinskog Sportskog saveza.

U takmičenju u košarci u konkurenciji osnovnih škola – dečaci, prvo mesto osvojila je OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova, druga je OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka, dok su treće i četvrto mesto osvojile OŠ “Kosta Stamenković” iz Srpskog Miletića, odnosno OŠ “Nestor Žučni” iz Lalića.

Osnovna škola iz Ratkova je osvojila prvo mesto i u konkurenciji devojčica, ispred OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka.

Dve srednje škole iz Odžaka nadmetale su se u košarci i basketu 3 na 3. U košarci je bolja bila Gimnazija i ekonomska škola “Jovan Jovanović Zmaj”, dok je u basketu prvo mesto zauzela ekipa Tehničke škole Odžaci.

Categories: