U RPK Sombor tematski skup o otpadnim vodama

Prečišćavanje otpadne vode iz seosekih naselja, koja se ispumpava iz seoskih septičkih jama i uglavnom odlaže u slobodan prostor, tema je stručnog skupa koji 19. oktobra sa početkom u 12 sati organizuje Regionalna privredna komora Sombor. Nakon prezentovanja zakonske regulative i načina finansiranja radova od strane predstavnika resornih Pokrajinskih sekretarijata, prisutnima će se predstaviti preduzeće AS-IMPEX koje je generalni zastupnik preduzeća iz Češke i Slovenije, a vezano za prezentovanu tematiku.

RPK Sombor je početkom ove godine formirala Odbor za tehnološke inovacije, razvoj i zaštitu životne sredine u okviru kojeg želi da u semeru zaštite životne sredine pokuša da prenese znanje i trendove koji se koriste kod novih članica EU.

Kontaktom sa firmama iz Češke i Slovačke uspeli smo da sakupimo mnogo korisnih iskustava i sugestija kako se pristupilo problematici rešavanja prečišćavanaja otpadne vode u periodu kandidature za članstvo u EU kao i posle ulaska, saopštili su u Regionalnoj privrednoj komori Sombor.

Na prezentaciju su pozvani i predstavnici Lokalnih samouprava sve četiri opštine: Sombor, Kula, Apatin, Odžaci; sve mesne zajednice; JKP, Direkcija za gradnju, Načelnica ZBO; delegati Odbora za tehnološke inovacije, razvoj i zaštitu životne sredine; Načelnici odeljenja za komunalne poslove; vodoprivredni isnspektori; medijske kuće; zavod za izgradnju grada; mnoga preduzeća, ekolozi.

Categories: