Vesna Petković najavila učešće na Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Šidu

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je manifestacija koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena 15. oktobra. Domaćin jedanaeste po redu manifestacije je Šid, a događaj će se održati u subotu, 28. septembra, na platou Kulturno-obrazovnog centra opštine Šid od 10 do 17 sati.

Direktorica Turističke organizacije opštine Odžaci
Direktorica Turističke organizacije opštine Odžaci
Izložba stvaralaštva seoskih žena ima za cilj da promoviše društvenu grupu žena iz ruralnih područja Vojvodine, njihov aktivizam, kreativnost i preduzetnički duh.

Svake godine svoje proizvode iz domaće radinosti, pre svega rukotvorine, vez, tkanice, suvenire i tradicionalnu vojvođansku hranu pripremljenu po starinskim receptima, predstavi blizu 200 seoskih udruženja žena iz svih opština i gradova Vojvodine.

Turistička organizacija opštine Odžaci zajedno sa sedam udruženja žena učestvuje na ovogodišnjem sajmu.

– U pitanju je jednodnevna manifestacija čiji je centralni događaj posvećen predstavljanju rukotvorina, hrane i drugih proizvoda udruženja žena iz Vojvodine. Sajam je koncipiran u tri izlagačke teme: tkanje i rukotvorine, tradicionalna hrana Vojvodine i suveniri. Učešćem u manifestaciji otvara se mogućnost brojnim udruženjima žena da predstave kvalitet i potencijale svojih proizvoda koji bi mogli imati veoma dobar plasman na tržištu. To je takođe i događaj koji ima potencijal da poveže lokalne proizvođače, preduzetnike i potencijalne kupce unikatnih i originalnih proizvoda udruženja žena iz Vojvodine – kaže Vesna Petković, direktorica opštinske Turističke organizacije.

Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera, a održava se u organizaciji opštine Šid, pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinske vlade.

Categories: