Mlade nade uvežbavaju veštine rukometne igre na kampu u Odžacima

Preko sedamdesetoro dece već treći dan uvežbava veštine rukometne igre na jubilarnom desetom rukometnom kampu u Odžacima koji je uz podršku lokalne samouprave organizovao Rukometni klub “Odžaci”.

rukometni-kampMladi rukometaši i rukometašice imaju sve uslove za kvalitetne treninge koji se održavaju na nekoliko lokacija u Odžacima. Kampom rukovodi poznati rukometni stručnjak Milorad Lajić iz Crvenke.

– Imamo četiri grupe dece različitog uzrasta. Za svaki dan je pripremljen program rada. Posle rada u hali i treninga deca imaju priliku i da se opuste na bazenu, gde takođe imamo prostor za nas. Plivanje je sport koji razvija sve grupe mišića i moja preporuka je uvek da ono bude u sklopu svega ovoga – ističe Lajić.

Želja za napredovanjem prisutna je kod mladog igrača Milana Čolića koji rukomet trenira već šest godina.

– Svake godina na ovom rukometnom kampu nešto novo saznamo. Nauče nas treneri nešto novo, ponovimo staro i trude se da nam pokažu što više stvari – kaže Milan Čolić iz RK “BSK 2012” iz Bačkog Brestovca.

Nikolina Bulatović je prema rečima njenih trenera velika nada ovog sporta koja dolazi iz Crvenke, poznate rukometne sredine.

– Stekli smo nove prijatelje, pored treninga družimo se i upoznajemo neke nove trenere. Bila sam pre dve godine i baš je bilo super, a sad je još bolje – priča Nikolina Bulatović iz RK “Laki” iz Crvenke.

rukometni-kamp-treneriNa rukometnom kampu u Odžacima ponikli su neki danas već afirmisani igrači i igračice koji su došli i do reprezentativnih selekcija. Prve rukometne korake u ovom kampu pre deset godina napravila je i golmanka Jovana Vasiljković iz Odžaka, koja brani za ekipu “Vrbasa”, novog člana Super “A” lige Srbije.

Jovana na ovogodišnjem kampu prenosi svoje znanje budućim asovima rukometnog sporta.

– Deca su dosta mlada i treba sa njima dosta da se radi. Oni tek uče neke osnovne stvari i imaju dosta prostora za napredovanje, samo je pitanje da li imaju u svojim klubovima da neko radi sa njima. Ja ću sa njima raditi kada budu imali golmanske treninge i trudiću se da ih naučim neke osnovne stvari, a mogu da kažem da su svi golmani koji su došli veoma talentovani – kaže ova Odžačanka.

Klubovi rado šalju svoje igrače i igračice na usavršavanje na kamp u Odžacima, čemu je sigurno doprinela dobra organizacija, kvalitetan program i rad trenera, koji su se dokazali u radu s mladim rukometašima. Ove godine sa mladim rukometašima i rukometašicama radiće gostujući treneri iz Crvenke, Novog Sada, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Bijeljine i drugih rukometnih sredina.

Categories: