Pobednička grupa Robot people sa žirijem
Obeležavajući Dečiju nedelju učenici Osnovne škole Marko Orešković iz Bačkog Gračaca juče su pripremili izuzetno lepu manifestaciju pod nazivom I mi imamo talenat, koju su osmislili po uzoru na televizijsku emisiju. Tokom dva sata programa na sceni je vladalo pravo šarenilo, a osnovci su se predstavili igrom, pesmom, glumom, spotskim veštinama i mađioničarskim trikovima i pokazali koliko imaju talenta. Publika je pozdravljala učesnike burnim aplauzima, a njihove nastupe ocenjivao je tročlani stručni žiri koji su činili predstavnici Mesne zajednice i Zemljoradničke zadruge Agrolika sa kojima škola uspešno sarađuje dugi niz godina.

U sali škole, uz prisustvo gostiju i lokalnih medija, ovo nadmetanje je proteklo u jednoj pravoj takmičarskoj atmosferi uz puno ovacija, nakon čega su proglašeni i najbolji. Prvo mesto osvojila je ritmička grupa Robot people koju je pripremala nastavnica likovne kulture Vanja Jovanović, inače angažovana u školi preko Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru programa stručne prakse. Dodeljene su diplome za drugo i treće mesto, a svim učesnicima su uručene zahvalnice.

Direktorica Spomenka Trajković
– Učenici su pokazali mnogo i nikada se ne zna šta se krije u njima. Naši glumci su me oduševili, takođe i igrači, i više od 60 posto učenika je učestvovalo u našoj emisiji I mi imamo talenat, a svi su uzeli učešće u ostalim aktivnostima. Ovo je izuzetno lepa nedelja u našoj školi – rekla je za Radio Odžake direktorica škole Spomenka Trajković, vidno zadovoljna realizacijom programa.

Žiri je imao težak zadatak da odabere najbolje talente, ali je bio oduševljen činjenicom da učenici pokazuju toliko interesovanja i kreativnosti za razne oblasti, kaže Nikola Blanuša, član žirija:

– Deca u Bačkom Gračacu su pokazala izvanredan talenat i mogu reći da su bila predivna. Ovakvih i sličnih manifestacija bi trebalo biti više, i sve pohvale učenicima i nastavnicima za organizaciju i ovako lepu scenu.

Bez kontrolnih zadataka i slabih ocena proslava Dečije nedelje u gračačkoj školi koju ove školske godine pohađa 138 đaka, počela je u ponedeljak izborom najlepše uređene učionice, a priznanja su dodeljena učenicima drugog i sedmog razreda. U utorak je održana prodajna izložba kolača i rukotvorina, a danas Igre bez granica i druge sportske aktivnosti. Sutra je priredba Dobro došli prvaci, posvećena učenicima prvog razreda koji će toga dana svečano biti primljeni u Dečiji savez.

Categories: