Proglašeni pobednici Zlatnog kotlića Odžaka u kuvanju ribljeg paprikaša

Takmičenje “Zlatni kotlić Odžaka 2019” održano je danas u okviru manifestacije “Dani Crvenokose boginje”.

kotlic-1“Zlatni kotlić” koji organizuje Turistička organizacija opštine Odžaci okupio je tridesetak ekipa koje su pokazale umeće u kuvanju ribljeg paprikaša.

Konkurencija je bila izuzetna, iskusni kuvari su ukrstili varjače, a atmosfera prava takmičarska. Sudijska trojka koja je radila u sastavu Željko Rastović iz Apatina, Vladimir Lovrić iz Beograda i Franjo Filipović iz Bezdana, imala je zadatak da od 25 uzoraka odabere tri najbolja.

Sudijama nije bilo lako, rekli su i sami, nijanse su presudile, ali su sudeći prema ukupnom zbiru ocena bili jednoglasni oko prvog mesta i nagradu za najbolji paprikaš dodelili ekipi na čelu sa Predragom Lovrićem iz Novog Sada.

Drugo mesto je osvojila ekipa iz Prigrevice za koju je kuvao Miloš Rakas, dok je treće mesto otišlo u Šajkaš, ekipi na čelu sa Sašom Cvikićem.

kotlic-2Nagrade u vidu pehara, kotlića i nogara najboljim ekipama uručila je Vesna Petković, direktorica Turističke organizacije opštine Odžaci.

– Što se tiče “Zlatnog kotlića Odžaka 2019”, mogu reći da smo zadovoljni kako je takmičenje proteklo. Malo nas je kiša ometala u toku prepodneva, ali nas je zato vreme poslužilo tokom samog takmičenja. Takmičari su se družili i pokazali da dobro znaju da kuvaju riblji paprikaš. Sve učesnike bih pozvala da se i naredne godine vidimo na “Zlatnom kotliću Odžaka” – izjavila je Petković.

Za dobru atmosferu bili su tu i tamburaši, a ekipe su se samoinicijativno organizovale i održale takmičenje u nadvlačenju konopca.

Categories: