Spisateljica Milijana Barjaktarević družila se sa čitaocima u Odžacima

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka organizovala je književno veče sa spisateljicom Milijanom Barjaktarević.

milijana-barjaktarevicGošća iz Sremske Mitrovice je autorka šest knjiga i blogerka koju na društvenim mrežama prati armija ljudi. Njenu književnost odlikuju britak humor, duhoviti tekstovi, ironija koju razume svako, rušenje stereotipa i kritika pojava u društvu u formi satire, a Milijana sa ponosom ističe da su njena publika inteligentne žene.

– Pišem o našoj svakodnevici, o ženi i majci i tako su sve ove knjige nastale. Prva moja knjiga “Samo ti piši” je nastala od tekstova koji su izlazili u našim regionalnim “Sremskim novinama”. Na zahtev čitalaca nastajali su novi tekstovi i nove knjige i ukupno ih je do sada šest, sve su one negde istog žanra i spadaju u kratke priče i anegdote – rekla je spisateljica.

O popularnosti knjiga Milijane Barjaktarević govori i veliki broj ljudi koji je došao na književno veče u Odžacima koje je otvorila direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević”, Biljana Zlatković.

– Došli smo da nas ovo veče osmeh veže, da se opustimo i da na nekih sat vremena zaboravimo sve neke druge stvari, da se životnim stvarima i onom što nam se dešava svaki dan i što svi proživljamo od srca nasmejemo – kazala je Zlatković i reč prepustila gošći koja je publiku nasmejala čitajući delove svoje knjige.

Barjaktarevićeva stoji i iza stranice na Fejsbuku “PiSanje uz vetar”, što je i naziv jedne od njenih knjiga u kojoj se hvata u koštac sa svakodnevicom na izuzetno duhovit, ali istovremeno i kritički način, prenoseći svoje viđenje nekih od najintimnijih delova čoveka: brak, decu, posao, porodične odnose, političke teme.

U njenim objavama na društvenim mrežama u kojima svakodnevne situacije iz života preokreće u humor, pronašlo se na hiljade žena širom sveta koje joj redovno šalju poruke zahvalnosti.

– Moja stranica je nastala mnogo pre društvenih mreža. Postoji u svetu trend i biblioteke imaju svoje odeljke blog književnosti, tako da možda mogu da me svrstaju i u tu kategoriju – istakla je autorka.

Milijana Barjaktarević je bibliotekarka po zanimanju već dvadeset godina, a njene knjige se preporučuju kao terapija smehom. Posle prve knjige “Samo ti piši”, podstaknuta pozitivnim reakcijama čitalaca objavila je i “Pisanje uz vetar”, “Samo se ti smej”, “Sa osmehom oko sveta”, “Pisanje od smeha” i najnoviju “Mama brate”.

Categories: