U susret Uskrsu biblioteka organizuje tradicionalnu manifestaciju sa decom

U susret najvećem hrišćanskom prazniku, u svim ograncima Narodne biblioteke “Branko Radičević” iz Odžaka organizuje se tradicionalna manifestacija “Crtežom kroz uskršnje običaje”, na kojoj su gosti Biblioteke deca iz osnovnih škola.

uskrs-u-biblioteciBiblioteku u Odžacima tako su posetili učenici i učenice iz dva odeljenja drugog razreda OŠ “Branko Radičević”, učiteljica Jasmine Ižak i Zorice Golubović.

Bibliotekarka Ljiljana Stojković je deci govorila o značaju Uskrsa, simbolici i običajima vezanim za taj veliki verski praznik.

Nakon predavanja učenici su žiriju predstavili svoje likovne radove koje su radili u školama na temu Uskrsa, koristeći različite tehnike crtanja i ukrašavanja.

U ime organizatora manifestacije pohvalnice im je uručila Biljana Zlatković, direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević”.

– Manifestacija je u našoj Biblioteci duže od deset godina, a takođe smo ubeleženi u vojvođanski kalendar manifestacija, i to je ono što je za našu ustanovu vrlo značajno. Svake godine Uskrs na drugačiji način obeležimo, a ove godine su učenici radili crteže na temu uskršnjih običaja i užu selekciju u školama su napravile njihove učiteljice koje su im bile mentori – istakla je Zlatković.

Zbog velikog broja lepih i zanimljivih radova u kojima su osnovci pokazali svu svoju kreativnost, odlučeno je da svi radovi koji su pokazani žiriju budu i nagrađeni.

Kao i svaki put kada deca dođu u kuću knjiga, zaposleni u Biblioteci se potrude da druženje sa najmlađima protekne u lepoj i prijatnoj atmosferi, pa je tako bilo i ovog puta.

Categories: