Premijera filma Balkanska međa u Odžacima

Sportski centar Odžaci u četvrtak, 4. aprila, organizuje projekciju akcione drame “Balkanska međa”, trenutno najgledanijeg filma u domaćim bioskopima.

balkanska-medjaPočetak projekcije je u 20 sati, a karte po ceni od 250 dinara mogu se kupiti na portirnici Sportskog centra.

Ovaj filmski spektakl, inspirisan stvarnim događajem, koji se odigrao 12. juna 1999. godine, prati dvadesetčetvoročasovnu akciju ruskih vojnika tokom zauzimanja aerodroma Slatina u Prištini.

Istinita priča, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata.

Iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, film šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

Ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom i glumcima Gošom Kucenko i Antonom Pampušnim, veći deo filma snimao je u našoj zemlji, zahvaljujući Milošu Bikoviću i Miodragu Radonjiću, koji su i koproducenti filma.

Od domaćih glumaca igraju i Milena Radulović, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, Ivan Mihailović, Branka Pujić, ali i Emir Kusturica i Nele Karajlić kao specijalni gosti.

Categories: