Popravka i izgradnja trotoara u opštini Odžaci

Za popravku i izgradnju trotoara u ovogodišnjem budžetu opštine Odžaci opredeljeno je 4,2 miliona dinara, a radiće se trotoari u svim naseljenim mestima, izjavio je pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić.

trotoari-2U naselju Pejton u Odžacima privodi se kraju izgradnja novog trotoara, a Milorad Stanišić je zajedno sa direktorom JKP “Usluga” iz Odžaka Nikolom Arsićem obišao ekipu radnika tog komunalnog preduzeća koje će izvoditi radove na trotoarima u svim naseljenim mestima, osim u Bačkom Brestovcu gde će to raditi JKP “Brestkom”.

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine, završena je izgradnja trotoara u ulici Nikole Tesle u Odžacima, a nakon naselja Pejton radiće se trotoar u Somborskoj ulici prema bazenu i na još nekoliko lokacija u Odžacima.

– Sekretari ostalih mesnih zajednica treba da dostave njihove potrebe što se tiče popravke postojećih trotoara i izgradnje novih. Ovom prilikom želim da istaknem odličnu saradnju sa direktorom JKP “Usluga” i da pohvalim vredne radnike koji su svakodnevno na terenu i brinu o čistoći grada – rekao je Stanišić.

Pomoćnik predsednika opštine je uputio molbu građanima da svoje predloge, sugestije i kritike vezane za komunalno uređenje naselja dostave Kabinetu predsednika opštine, istovremeno apelujući na njih da čuvaju urbani mobilijar i brinu o čistoći grada.

trotoari-1– Oformili smo građevinsku grupu i radimo na svemu onome u šta godinama nije ulagano u našoj opštini. Pored izgradnje trotoara, možete videti i svakodnevno rad korpe na terenu što se tiče orezivanja grana i uređenja drvoreda. Pored programa održavanja čistoće za ovu godinu, uključili smo sami u svakodnevno održavanje još dve površine, u naselju Pejton i ulici Milana Tepića u Odžacima – istakao je Nikola Arsić, direktor JKP “Usluga”.

Arsić je rekao da se ovih dana sakuplja smeće i uređuje prostor na potezu od benzinske stanice u Bogojevu prema graničnom prelazu. Najavio je da će se to ubuduće raditi najmanje jednom mesečno i apelovao na građane da ne stvaraju divlje deponije.

Nadležni su najavili i postavljanje novih klupa za sedenje u širem centru Odžaka, kanti za smeće, kao i kugli i stubića za zaštitu zelenih površina.

Categories: