Predavanje Fondacije Tijana Jurić održano u osnovnoj školi u Bačkom Gračacu

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, održao je predavanje za učenike i roditelje u OŠ “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu.

igor-juricOva neprofitna fondacija ima za cilj da svojim delovanjem poboljša bezbednost dece na internetu i da kreira okruženje u kojem će deca aktivno koristiti internet radi edukacije i zabave, a istovremeno biti zaštićena od rizika i zloupotrebe.

Tribina o bezbednosti dece na internetu koju je Fondacija “Tijana Jurić” uvrstila u listu svojih edukacija, za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike kojom se bavi.

Na tribinama deca uče o praktičnim mehanizmima zaštite na internetu. Važno je da se i odrasli edukuju, kako bi znali da prepoznaju štetan i nedozvoljeni sadržaj i kako da prate ponašanje dece na internetu.

Osnivač Fondacije posetio je veliki broj škola u Srbiji i edukovao decu o bezbednosti na internetu.

– Obišli smo negde oko 490 škola, biblioteka i drugih ustanova i ono što moram da istaknem, ipak smo podigli svest na jedan viši nivo, pogotovo kad pričamo o roditeljima. Posle svake radionice deca nam se javljaju, govore nam o svojim iskustvima, prepoznaju se u onome što su videli na radionicama i mislim da radimo pravu stvar za našu zemlju – izjavio je Igor Jurić.

Pored edukacije po školama, Fondacija nastavlja i svoju kampanju za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i žena.

Prijave i uklanjanje štetnih sadržaja sa interneta, pre svega onih koji ugrožavaju bezbednost dece, nova je aktivnost Fondacije “Tijana Jurić” koja je posle punopravnog prijema u “Inhope” fondaciju, postala deo globalne mreže hotline telefona “Inhope” koja okuplja organizacije iz čitavog sveta.

Radi se o platformi koja omogućava svim građanima da anonimno prijave seksualno zlostavljanje dece na internetu, kako bi se takav štetan materijal što pre uklonio sa interneta.

Categories: