U Odžacima uručena priznanja višestrukim davaocima krvi

Na svečanoj sednici Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi koja je održana danas u prostorijama Crvenog krsta Odžaci, uručena su priznanja višestrukim davaocima krvi.

davaociCrveni krst je okupio dobrovoljne davaoce iz svih osnovnih organizacija i dodelio priznanja najhumanijima.

Veterani koji imaju preko 100 davanja kao i prethodne godine dobili su na poklon slike, ulje na platnu, a to su Pavle Hajduk iz Odžaka sa 108 davanja i Željko Kampel iz Odžaka sa 104 davanja.

– Nadam se da će građani opštine Odžaci nastaviti tradiciju dobrovoljnog davalaštva krvi, jer je to način da se ovoj sredini zahvalimo za sve ono što nam je pružila. Nekada je ova sredina bila poznata kao jedna od najhumanijih, a verujem da i dalje ima dobru perspektivu – rekao je Željko Kampel.

Priznanja je dobitnicima uručila sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta, Ljiljana Mladenović, koja je navela da je porodica najhumanijih ljudi u opštini Odžaci u ovoj godini veća za 45 novih davalaca.

– Dobrovoljni davaoci krvi su za nas koji se bavimo ovim poslom jedni od najvećih heroja, pošto spasavaju ljudske živote, a za to ništa ne očekuju zauzvrat jer je davanje krvi i dalje besplatno. Međutim, Crveni krst se trudi, koliko je u našoj moći, da vam na neki način odamo priznanje – kazala je Mladenović.

Priznanje za 75 davanja dobili su Boro Boban iz Odžaka, Goran Dodić iz Odžaka, Fulvio Eustahio iz Srpskog Miletića i Goran Budimir iz Bačkog Gračaca. Za 50 davanja – Stevan Knežević iz Bačkog Brestovca, Mile Paravina iz Bačkog Brestovca, Ljubiša Živković iz Srpskog Miletića, Vlastimir Dimković iz Karavukova, Predrag Zlatković iz Karavukova i Dragomir Poznić iz Bačkog Gračaca.

Za 35 davanja – Denis Dujić iz Odžaka, Goran Gmijović iz Odžaka, Miodrag Milenković iz Odžaka, Miroslav Pavlis iz Odžaka, Damir Zdravković iz Odžaka, Miloš Konjević iz Bačkog Brestovca, Đura Holo iz Bogojeva, Saša Milić iz Srpskog Miletića i Slavko Milić iz Srpskog Miletića.

Zbog vremenskih prilika na svečanu sednicu Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi u Odžacima nisu mogli doći predstavnici bivše Regionalne službe za transfuziju krvi iz Sombora, kojima je Crveni krst Odžaci pripremio zahvalnice za dugogodišnju saradnju koje će im biti uručene nekom drugom prilikom.

Zaslužena priznanja naknadno će dobiti i višestruki davaoci koji nisu prisustvovali sednici.

Categories: