Prvaci iz opštine Odžaci na poklon dobili besplatne školske torbe

Polazak deteta u osnovnu školu je veliki događaj za sve u porodici, a škole tradicionalno organizuju prijem za đake prvake. Svečano je tako juče bilo u OŠ “Branko Radičević” u Odžacima gde su prijemu prisustvovale mame i tate, bake i deke budućih prvaka.

U opštini nešto više od 200 prvaka na jesen kreće u školu
U opštini nešto više od 200 prvaka na jesen kreće u školu
Prvacima su njihovi stariji drugari poželeli dobrodošlicu prigodnim programom, a zatim su se dosadašnji predškolci upoznali sa svojim učiteljicama i učionicama u kojima će provesti naredne četiri godine.

Radost zbog polaska u školu sa decom je podelila i predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, koja je prisustvovala svečanom prijemu zajedno sa članom Opštinskog veća zaduženim za obrazovanje Slobodanom Popovićem.

Lokalna samouprava je uz pomoć pokrajine svim prvacima ove godine obezbedila besplatne školske torbe, kao poklon za početak školovanja. Značajna je to pomoć roditeljima koji tek treba da opreme svoje male đake kako bi bili spremni da na jesen krenu u školu.

Predsednica opštine prisustvovala svečanom prijemu u OŠ "Branko Radičević" u Odžacima
Predsednica opštine prisustvovala svečanom prijemu u OŠ “Branko Radičević” u Odžacima
– Obišli smo svih deset osnovnih škola na teritoriji opštine, podeljeno je ukupno 211 školskih torbi koliko ima prijavljenih đaka prvaka. Na ovaj način poželeli smo im srećan polazak u prvi razred, a ovaj lep gest lokalne samouprave pozdravljen je od strane dece i njihovih roditelja. Nadam se da ćemo i narednih godina istim poklonima, a možda i boljim, moći da obradujemo decu koja kreću u osnovnu školu – izjavila je predsednica opštine Latinka Vasiljković tokom posete OŠ “Branko Radičević” u kojoj je završena akcija podele besplatnih školskih torbi.

Školske torbe za đake prvake obezbeđene su u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a na inicijativu mesnih zajednica sa teritorije opštine Odžaci.

Podela školskih torbi u OŠ "Miroslav Antić" u Odžacima
Podela školskih torbi u OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima
Predstavnici lokalne samouprave i mesnih zajednica obišli su tokom jučerašnjeg dana i ostale osnovne škole i prvacima podelili školske torbe.

Neke škole su ovim povodom istog dana organizovale i svečane prijeme za buduće prvake, dok će druge tradicionalno poželeti dobrodošlicu deci pred početak školske godine.

Ukupan broj prvaka koji će u septembru sesti u školske klupe u školama na teritoriji opštine Odžaci na nivou je prethodnih nekoliko godina. U prvi razred ove godine krenuće nešto više devojčica nego dečaka.

Categories: