Četiri decenije uspešnog rada Streljačke družine 7. juli iz Odžaka

Klupskim pojedinačnim takmičenjima u svim kategorijama i ekipnim i pojedinačnim seniorskim takmičenjima sa gostima iz Bačke Topole i Subotice, Streljačka družina “7. juli” iz Odžaka proteklog vikenda i zvanično je proslavila 40 godina postojanja.

strelci-1Kuriozitet je da je sve to vreme na čelu kluba neumorni sportski radnik, pedagog i sportska legenda Odžaka Veroljub Vecko Jovanović (76), koji ove godine slavi i 55 godina rada u streljaštvu. On je svojom upornošću, radom i strogom disciplinom postavio standarde sportskog ponašanja.

– Veroljub Jovanović je u svom višedecenijskom radu doprineo ne samo razvoju sporta i streljaštva u odžačkoj opštini već i u severnoj Bačkoj i Vojvodini. Malo je takvih sportskih radnika kao što je on – ističe za Radio Odžake Mihalj Kovač, predsednik Streljačke družine “Žitko” iz Bačke Topole, sa kojom Odžačani imaju dve decenije dugu saradnju.

Njegovo mišljenje u potpunosti deli Đuro Kljajić, prvi čovek Streljačko streličarskog kluba “Vojnik” iz Subotice:

– Ovde smo danas u Odžacima sa starim prijateljima, tačnije rečeno pobratimima, a pored brojnih uspeha na ovaj način ljubomorno čuvamo i tradiciju postojanja ovog iskonskog sporta.

Učesnici slavljeničko-revijalnog takmičenja bili su državni i pokrajinski šampioni, a i domaćini su imali čime da se podiče. Tu je pre svega reč o vrsnim seniorima Snežani Žikić, Dejanu Milenkoviću, Dobrislavu Subinu, Marku Jankoviću i Aleksandri Perić. Njihovim stopama gaze Pavle Krstić, Vladimir Dukić, Miloš Zdravković, Milica Končarević i ostali iz juniorskog pogona.

Ne manjka ni mladih nada u pionirskoj konkurenciji predvođenih Lanom Lukić, Aleksandrom Cvetkovićem, Mirjanom Jovanović, Aleksandrom Pančićem, Stefanom Terekom… A tu su i petlići koji uveliko rešetaju metu.

Gospodine Jovanoviću vama i vašem klubu želimo srećno i u narednih 40 godina!

Categories: