Rezultati likovnog konkursa Naša ekološka sramota

Ekološki pokret Odžaka saopštio je rezultate likovnog konkursa “Naša ekološka sramota” koji je bio raspisan na temu “Zagađivači”. Iako je konkurs opštinski, pristigli su i radovi učenika iz tri škole koje nisu u opštini Odžaci, a žiri je predložio da bude nagrađen veći broj radova nego što je to bilo predviđeno uslovima konkursa.

epo-logoNagrađeno je ukupno šest predškolaca, 12 učenika od 1. do 3. razreda, 11 u kategoriji od 4. do 6. razreda i sedam u kategoriji od 7. do 8. razreda osnovne škole, kao i troje srednjoškolaca.

Rezultati konkursa mogu se videti ovde.

Za prvo mesto u svakoj od kategorija dobija se diploma, a za drugo i treće pohvala. Iako to nije bilo predviđeno konkursom, EPO je obezbedio i prigodne nagrade za pobednike zahvaljujući finansijskoj pomoći opštine.

Tradicionalni učesnik likovnih konkursa Ekološkog pokreta Odžaka je Biblioteka igračaka “Zlatna barka” Udruženja za pomoć MNRO opštine Odžaci. Za izuzetan trud za izradu rada na ovogodišnjem konkursu Udruženju za pomoć MNRO opštine Odžaci dodeljena je diploma.

I ove godine škole iz pećinaćke opštine su izrazile želju da pošalju radove. Žiri je odlučio da pohvalom nagradi pet radova učenika osnovnih škola u Kupinovu, Ašanji i Obrežu.

U konkursu je bilo navedeno da će se izložba radova i dodela priznanja održati krajem prvog polugodišta školske 2017/2018. godine, ali je ona odložena za početak drugog polugodišta zbog tehničkih problema i nekih objektivnih okolnosti, navode iz Ekološkog pokreta Odžaka i dodaju da će o vremenu i mestu održavanja učesnici konkursa i javnost biti blagovremeno obaveštena.

EPO je najavio novi likovni konkurs za sledeću školsku godinu pod nazivom “Domaće životinje”, tako da predškolci i učenici već sada mogu da počnu sa pripremama za učešće. Konkurs će biti raspisan na početku nove školske godine, a rok za dostavu radova biće 15. novembar 2018. godine.

Categories: