Dve ekipe iz opštine Odžaci u rukometnoj Super ligi Vojvodine

Proteklog vikenda počelo je takmičenje u Super ligi Vojvodine za mlade rukometaše i rukometašice koja je oformljena na osnovu jesenjeg dela takmičenja u Ligi mlađih kategorija Rukometnog saveza Vojvodine za sezonu 2017/2018. U Super ligu plasirale su se dve ekipe devojčica iz opštine Odžaci.

Ekipa Rukometnog kluba Odžaci sa trenerom Nenadom Ćuićem
Ekipa Rukometnog kluba Odžaci sa trenerom Nenadom Ćuićem
Ekipa Odžaka za koju nastupaju rukometašice iz Bačkog Brestovca, Ruskog Krstura i Deronja, takmičenje u Super ligi Vojvodine za devojčice do 12 godina započela je učešćem na turniru u Feketiću 26. novembra. Odigrala je dve utakmice i doživela dva poraza, od domaćeg Jadrana 10:19 i Lakija iz Crvenke 8:13.

Naredni turnir za timove iz ove lige u kojoj se takmiče još i Kikinda, Halas Jožef iz Ade, Temerin, Radnički iz Bajmoka i Srem iz Sremske Mitrovice, biće održan u Adi 11. februara.

U februaru počinje takmičenje u Super ligi Vojvodine za devojčice do 14 godina u koju se plasirala i ekipa RK BSK 2012 iz Bačkog Brestovca. Rivali u ligi su joj timovi Jabuke, Pančeva, Proletera iz Zrenjanina, Slovena iz Rume, Mokrina, Halas Jožefa iz Ade i Lakija iz Crvenke.

Inače, po četiri najbolje ekipe iz Super lige Vojvodine u svakoj uzrasnoj kategoriji plasiraće se na prvenstvo Srbije.

U Bačkom Brestovcu održan turnir u mini rukometu

Mladi rukometaši i rukometašice iz Crvenke, Kruščića, Ruskog Krstura, Deronja, Prigrevice, Apatina, Sombora, Bajmoka, kao i članovi domaćeg tima BSK 2012 odmerili su snage na turniru u mini rukometu koji je u subotu, 25. novembra, održan u sali OŠ “Nikola Tesla” u Bačkom Brestovcu.

Učestvovali su devojčice i dečaci rođeni 2006. i mlađi
Učestvovali su devojčice i dečaci rođeni 2006. i mlađi
Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza Vojvodine.

Učestvovalo je 16 ekipa, osam ženskih i osam muških, a lopte i markeri bili su obezbeđeni za sve učesnike turnira.

Categories: