Milan Ličina nagrađen na Festivalu savremene srpske karikature na Paliću

Milan Ličina iz Odžaka nagrađen je drugom nagradom na Festivalu savremene srpske karikature na Paliću.

Nova nagrada za odžačkog karikaturistu
Nova nagrada za odžačkog karikaturistu
Po treći put najbolji karikaturisti iz Srbije okupili su se na izložbi radova pristiglih na konkurs koji organizuje nedeljnik “Nove Subotičke novine”. Festival je ove godine okupio 50 majstora pera koji su kroz 160 radova pokazali neviđenu majstoriju uma i ruku.

Posle teških političkih i socijalnih tema prethodne dve godine, ovogodišnji konkurs karikature imao je za cilj da zasmeje sve ljubitelje ove umetnosti. Za temu konkursa zato je izabran “Vinski maraton”, karnevalska manifestacija vina i zabave koja je održana proteklog vikenda na Paliću.

Žiri festivala na čelu sa Vladom Tomićem, doneo je jednoglasnu odluku da prvu nagradu dodeli Snežani Čomor iz Beograda, drugu Milanu Ličini iz Odžaka, dok je treća nagrada pripala Konstantinu Grosu iz Zrenjanina.

Drugonagrađeni rad Milana Ličine
Drugonagrađeni rad Milana Ličine
Najboljima učesnicima konkursa uručene su diplome i novčane nagrade na izložbi koja je svečano otvorena u subotu, 23. septembra na terasi “Male gostione” na Paliću.

Festival je otvorio istaknuti srpski karikaturista Željko Ubović ističući kako su dobro raspoloženje i vino uvek išli zajedno i kako ih Palić sada spaja na najbolji mogući način.

Milan Ličina je rođen 1949. godine u Odžacima. Već 50 godina crta novinske karikature za koje je dobio brojne nagrade i priznanja, među kojima je i prestižna nagrada “Pjer”. Imao je veći broj samostalnih izložbi u Somboru, Odžacima, Novom Sadu, a učestvovao je na brojnim domaćim i svetskim izložbama sa svojim karikaturama.

Categories: