U Odžacima održane opštinske radničke sportske igre

Sportsko-poslovni centar Odžaci u subotu, 2. septembra, bio je domaćin opštinskih radničkih sportskih igara koje su okupile oko stotinu učesnika u desetak takmičarskih disciplina.

1Nakon svečanog otvaranja na kome su se učesnicima obratili predstavnici organizatora i lokalne samouprave, usledila su takmičenja koja su protekla u pozitivnoj i sportskoj atmosferi. Tehnički organizator takmičenja bilo je Sportsko društvo “Odžaci”.

Predstavnici radnih organizacija iz opštine Odžaci, pojedinačno i ekipno nadmetali su se u basketu, malom fudbalu, stonom tenisu, streljaštvu, badmintonu, pikadu i sportskom ribolovu, što su discipline koje su bile zastupljene na prvim radničkim sportskim igrama organizovanim u Odžacima nakon dužeg niza godina.

Najbolji po disciplinama dobili su priznanja, medalje i pehare.

4Organizatori iz Sportskog saveza opštine Odžaci očekuju da igre prerastu u tradiciju, kao što su to nekada i bile.

Prema rečima sekretara Sportskog saveza Mihajla Sujera, organizacijom ove manifestacije želi da se promoviše radnički sport, zdrav način života, timski duh i druženje.

– Namera nam je da u narednim godinama još veći broj radnika sa naše teritorije uključimo u sport i rekreaciju. To je jedan kontinuiran proces i biće prilike da se neki sledeći put uključe i oni radnici koji ove godine nisu mogli učestvovati zbog obaveza u svojim firmama. Cilj je da se radnički sport podigne na nivo koji mu pripada, jer moram podsetiti da su radnici iz naše opštine u nekom ranijem periodu imali zapažene rezultate kako na regionalnim i zonskim igrama, tako i na radničkim olimpijadama – kaže Sujer.

3Neki od učesnika opštinskih igara dobiće priliku i da predstavljaju opštinu Odžaci na sportskim igrama radnika Vojvodine koje će biti održane 20. i 21. septembra u Bečeju i Novom Bečeju.

– Naredne godine opštinske radničke igre će biti kvalifikacione za zonsko takmičenje. Uvod u sve to bi trebalo da budu kupovi, pojedinačna takmičenja po određenim disciplinama koja planiramo da organizujemo tokom zime – navodi sekretar Sportskog saveza.

Opštinske radničke sportske igre u Odžacima održane su pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i uz podršku društveno odgovornih firmi.

Categories: