Performans Nenada Bogdanovića u Pragu

Performans umetnik Nenad Bogdanović iz Odžaka, posle prošlogodišnjeg učešća, pozvan je i ove godine da izvede performans u prostoru umetničke asocijacije “Perla” u Pragu, na 3. “Festivalu of Naked Forms – FNAF”, koji će se u Republici Češkoj održati u periodu od 1. do 3. septembra. Bogdanović će u Pragu izvesti performans pod nazivom “Globalna identifikacija”.

1“Festival golih formi – FNAF 2017”, je mono-tematski više žanrovski festival sa predvidljivim i još nezamislivim umetničkim projektima, stvarima i predmetima i predstavlja umetničku manifestaciju pretežno fokusiranu na projekte u formi performansa.

Cilj festivala je da se razlikuje od drugih festivala umetničkih performansa upravo podižući najsavremenije predstavnike i apostole raznih vrsta nagosti.

To neće biti samo spektakl. Učešće publike je veoma važno, bilo na radionicama, na konferenciji, u diskusijama ili na slobodno dostupnim svemirskim predstavama u fantastičnim prostorijama “Perle”, što će učiniti savršenim pozadinu za mlada i stara tela umetnika iz Češke i drugih zemalja sveta.

Festival FNAF se organizuje uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Češke.

Categories: