Konkursi za prijem u vojne škole

Konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu gimnaziju otvoren je i trajaće do 15. marta. U školskoj 2017/2018. u prvi razred moći će se upisati 100 učenika muškog i ženskog pola.

ministarstvo-odbraneKandidati moraju biti državljani Srbije i zdravstveno sposobni za školovanje, protiv njih se ne vodi krivični postupak ili postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci, kaznom maloletničkog zatvora ili im nije izricana zavodska mera.

Za upis u Vojnu gimnaziju mogu konkurisati kandidati rođeni 2001. godine i kasnije, koji su završili peti, šesti, sedmi i prvo polugodište osmog razreda, odnosno koji su završili osmi razred osnovne škole i pri tome postigli najmanje vrlo dobar uspeh, a u svim razredima školovanja iz vladanja imaju najmanje ocenu 4 (vrlo dobar).

Konkursi za Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije i Srednju stručnu vojnu školu biće otvoreni od 13. februara i trajaće do 31. marta.

Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Konkursi će biti objavljeni na sajtovima Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs), Univerziteta odbrane (www.uo.mod.gov.rs), Vojne akademije (www.va.mod.gov.rs), Vojnomedicinske akademije (www.vma.mod.gov.rs) i Vojne gimnazije (www.gimnazija.mod.gov.rs), gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

Categories: