Uvođenje regruta u vojnu evidenciju

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola rođena 1999. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.

ministarstvo-odbraneObavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta (rođena od 1987. do 1998. godine) koja iz bilo kog razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor (svakog radnog dana od 9 do 15 časova) ili kancelariji Centra Ministarstva odbrane u Odžacima (utorkom od 9 do 15 časova), u periodu od 16. januara do 28. februara 2017. godine.

Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da pokažu ličnu kartu na uvid. Ukoliko je ne poseduju, državljanstvo Republike Srbije dokazuju izvodom iz matične knjige rođenih ili uverenjem o državljanstvu, a u inostranstvu važećom putnom ispravom.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se dobiti putem telefona Centra Ministarstva odbrane Sombor 025/420-540, telefona kancelarije CMO Odžaci 025/5745-747 ili na sajtu Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs gde se može preuzeti i Upitnik za uvođenje regruta u vojnu evidenciju (Obrazac VoB-0).

Categories: