ZZJZ Sombor: Poziv školama da se uključe u projekat Izbor je tvoj

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Sombor nastavlja saradnju sa srednjim i osnovnim školama Zapadnobačkog okruga u okviru projekta “Izbor je tvoj”.

Radionica u OŠ Miroslav Antić u Odžacima
Radionica u OŠ Miroslav Antić u Odžacima
S obzirom da se problem korišćenja psihoaktivnih supstanci primećuje kod sve mlađih uzrasta, Zavod za javno zdravlje je ove godine radionice organizovao i za učenike sedmih razreda osnovnih škola u okviru pomenutog projekta.

“Nastavljamo da širimo polje kontinuirane saradnje, a raduje što se sve više shvata značaj emocionalnosti kao platforme za prevenciju svih patogenih oblika ponašanja. Kako u oblasti zavisnosti, tako i u oblasti nasilja – porodičnog, vršnjačkog, devijacijama u oblasti seksualnog ponašanja i pitanja reproduktivnog zdravlja odraslog i odgovornog pojedinca, u čijem se izboru očituje, kako odgovornost prema sopstvenom zdravlju, tako i zadovoljstvo ličnim izborima”, piše u saopštenju ZZJZ Sombor.

Kako se dalje navodi, do sada je održano preko deset radionica u Odžacima, Kuli, Sivcu, Crvenki i Somboru, a deca su aktivno učestvovala u radu i pokazala visok stepen zainteresovanosti za temu.

Upućen je poziv osnovnim i srednjim školama u kojima do sada nisu održavane radionice da se jave i ugoste stručni tim Zavoda za javno zdravlje.

Za dogovor oko organizacije radionica obratiti se na brojeve telefona 025/412-888 ili 063/468-138, odnosno mejlom na office@zzjzsombor.org.

Categories: