Uručene nagrade najboljim učesnicima konkursa Mesec knjige

Na završnoj svečanosti manifestacije “Mesec knjige” Narodne biblioteke “Branko Radičević” iz Odžaka, dodeljene su nagrade najboljim učesnicima istoimenog likovnog i literarnog konkursa koji biblioteka tradicionalno organizuje za decu iz vrtića, predškolce, osnovce i srednjoškolce iz opštine Odžaci.

3Nagrade u vidu knjiga i zahvalnice dobitnicima je uručila direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević” Biljana Zlatković, koja je podsetila da ta ustanova organizuje manifestaciju “Mesec knjige” gotovo 40 godina.

– Sve vas male dobitnike nagrada koji ste ove godine učestvovali na likovnom delu konkursa, dogodine očekujemo i na drugom delu konkursa i očekujemo vaše pisanije. Ove godine posebno moram da pohvalim PU “Poletarac” Odžaci koja je osim radova u kategoriji predškolskog uzrasta, poslala i radove dece uzrasta od 3 do 5 godina, a bilo je teško odabrati one najbolje – kazala je Zlatković.

Osim dodele priznanja, biblioteka je za sve nagrađene i druge prisutne na završnoj svečanosti priredila i predstavu “Lovačke priče”, u izvođenju lutkarskog pozorišta iz Novog Sada “Pozorište iz kofera”.

Lepe lutke, scenografija i muzika i priča o lovcu i njegovom psu koji pokušavaju da ulove neuhvatljivog zeca obilazeći celu zemaljsku kuglu, ono je što ovu predstavu čini zabavnom, edukativnom i uzbudljivom za sve mališane.

Nagrađeni na ovogodišnjem likovno-literarnom konkursu

I ove godine na likovno-literarni konkurs “Mesec knjige” pristigao je veliki broj kvalitetnih radova mladih autora koji su odgovorili na zadate teme, a dodeljene su ukupno 22 nagrade.

1Najbolja na likovnom delu konkursa u kategoriji predškolaca bila je Teodora Vujadinović Petrlić, kojoj je pripala prva nagrada. Druga nagrada dodeljena je Dajani Velemir i Milani Čalaković, dok su dobitnici treće nagrade Katarina Kocić, Jovanka Beljanski i Anđela Davidov.

U kategoriji dece od 3 do 5 godina, prvu nagradu osvojio je Lazar Stanković, drugu Zoja Marjanović i Ksenija Mandić, a treću Ema Vogrinc, Vuk Stojanović i Lazar Subin.

Na literarnom delu konkursa, prvu nagradu u kategoriji nižeg školskog uzrasta osvojio je Vuk Savić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama, drugu Željana Nedeljković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, a treću Tea Nikolić iz iste osnovne škole.

U kategoriji višeg školskog uzrasta prva nagrada pripala je Milici Cvetković iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima. Dodeljene su dve druge nagrade, Tamari Božičević iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću i Filipi Štakić iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima. Trećom nagradom nagrađeni su sledeći učenici: Mateja Anđelković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, Jovana Ćulibrk iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima i Tea Stojković iz iste osnovne škole.

Jedna prva nagrada dodeljena je u kategoriji srednjoškolaca i nju je dobila Tamara Mihaljica iz Tehničke škole Odžaci.

Categories: